Home

Coaching

Trainingen

Creatieve werkplaats

Agenda

Over mij

Contact

schaduw

Coaching

Wat is jouw vraag?

Wil jij ...
... je leven vanuit vertrouwen, verbinding en eigenheid zin en vorm geven?
Moeilijke situaties, verdriet, angst, twijfels of veranderingen positief benutten op jouw levenspad?
Werken aan zingeving bijvoorbeeld in studie of werk?
Een betere balans vinden tussen werk en privé?
Conflicten ombuigen tot samenwerking?
Meer vertrouwen krijgen in jezelf en jouw stem in de wereld?
Je gevoel leren toelaten en leven vanuit je hart?
Werken aan een positieve energiebalans?
Je fijngevoeligheid en bewustzijn ontwikkelen en benutten?

Wat doe ik als coach?

Als coach zal ik een stukje met je mee wandelen op je zoektocht, luisteren en de vragen stellen die je kunnen helpen jouw eigen vraag helder onder ogen te zien. Ik help je je eigen intuïtie beter te voelen en van daaruit antwoorden te vinden.
We gaan op zoek naar jouw persoonlijke wensen en dromen en onderzoeken daarbij ook je overtuigingen en eventuele belemmeringen of barrières. Mijn doel is om je verbinding te laten maken met jouw innerlijke weten, je waarden, eigenheid en innerlijke kracht waardoor er ruimte ontstaat voor persoonlijke ontwikkeling. Mijn specialismen zijn onder andere: leren omgaan met hooggevoeligheid en stress, relationele vragen, loopbaan- en koersvragen en omgaan met angst of somberheid naar aanleiding van het milieu en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat levert het jou op?

Je komt beter in contact met je persoonlijke kern en basisvertrouwen. Van daaruit wordt je je bewust van je eigen vrijheid en innerlijke weg en kun je verbinding maken met de omgeving. Je ervaart de kracht om je eigen leven in te richten volgens jouw zin en doel. Je kunt genieten van je talenten en mogelijkheden.

Welke coachingsmethodieken gebruik ik?

Afhankelijk van jouw vraag en voorkeur kiezen we een passende werkwijze. Ik combineer verschillende methodieken zoals systemisch werken, voice dialogue, de creatiespiraal, visualisaties, creatieve werkvormen en natuurcoaching. Graag verbind ik bij het coachen de verdieping met een praktische doelgerichte werkwijze.

Leven met een onzekere toekomst

Raakt het jou wat er in de wereld gebeurt? Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, milieuproblemen, vluchtelingen, etc. Iedere dag kan het nieuws je verdrietig maken of somber over de toekomst. Herken je dit? Beheerst het jouw leven en zou je er anders mee om willen gaan of op jouw manier bijdragen aan het beschermen van de aarde? Of sta je voor de klas of heb je zelf kinderen en wil je het gesprek hierover kunnen aangaan?
Ik verdiep mij al jaren in de relatie mens-natuur en klimaatpsychologie en begeleid mensen in het leren omgaan met de emoties die hiermee samenhangen en het hervinden van zingeving.

Omgaan met stress

Hoe ga jij om met stress op het werk? Bijna iedereen kent het wel; je maakt al lange dagen en nog steeds krijg je je werk niet af, of je wilt het graag goed doen en voelt je onzeker over je prestaties. In ieder geval neemt de druk op jou flink toe. Je stemming lijdt eronder, misschien slaap je slechter of ga je meer eten of je vergeet te eten. Het is een situatie waar je liever niet in wilt zitten. Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt om afstand te houden en e.e.a. te relativeren. Hieronder wat tips voor het omgaan met stress.

Download hier mijn tips voor het omgaan met werkstress.

wandelen

Natuurcoaching

De natuur als inspiratiebron en coachomgeving

De natuur is niet alleen om ons heen, we maken er zelf ook deel van uit. Juist daarom is in de natuur zijn zo helend en kan het ons helpen makkelijker in contact te zijn met onzelf en de ander. De grote vormenrijkdom van de natuur laat het continue proces zien van groei en ontwikkeling in eenvoud, complexiteit en samenhang. Dat maakt de natuur tot een prachtige spiegel waar wij van kunnen leren. De natuur nodigt ons uit om oordeelloos gewaar te zijn en te leven in verbinding en in harmonie met de aarde.

Download hier de flyer voor meer informatie.

scabiosa
Coaching en Français

Vous habitez aux Pays-Bas et souhaitez voir un coach? Il est tellement plus agréable de parler dans sa langue maternelle quand il s’agit des choses du coeur! Alors, je suis à votre écoute.

Pour plus d'information, clickez ici.